Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Νοέμβριος 17 – Μάρτιος 18

jordan5

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν, συνεχίζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας, τη Μάνταμπα, το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, και φυσικά διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα.

Αναχωρήσεις:
22/12, 24/12, 28/12, 29/12, 7/1, 21/1, 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, 25/3 2018

Σενεγάλη – Σαφάρι & Εξωτικές Παραλίες | Πάσχα – Ιούλιος 2018

versus_travel_senegal6_1

Μια περιήγηση στην πανέμορφη χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Σενεγάλη, που θα μας παρασύρει από την πρωτεύουσα Ντακάρ στο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας, το Σάλι. Κι ύστερα θα απολαύσουμε τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς Τουμπακούτα και θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Σεν Λούι, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, καθώς και το Langue de Barbarie, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο. Και από εκεί κατευθυνόμαστε στην περίφημη Λακ Ρέτμπα, τη Ροζ λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση και καταλήγουμε στο Ντακάρ με το Νησί Γκορέ, έναν τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Το ταξίδι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης της μίας διανυκτέρευσης στην Τουμπακούτα με εκδρομή και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα Μπανγιούλ της Γκάμπιας, μιας χώρας που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη

Αναχωρήσεις:
3/4, 15/5, 29/5, 5/6, 26/6, 10/7, 24/7 2018

Ιαπωνία – Χιροσίμα με τις ανθισμένες κερασιές |Μάρτιος – Απρίλιος 2018

taksidi-iaponia-anthismenes-kerasies5

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ξεκινώντας από την Οσάκα, συνεχίζουμε με το σαγηνευτικό Κιότο, μια πόλη γεμάτη ποίηση και πάθος. Επισκεπτόμαστε την ιερή πόλη Νάρα και το Ούτζι με τις φυτείες τσαγιού. Ακολουθεί η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, επισκεπτόμαστε τις γειτονικές του πόλεις Καμακούρα, Νίκκο και Χακόνε.

Αναχωρήσεις:
30/3, 2/4

Φιλιππίνες με επέκταση στο Παλαουάν – Ελ Νίντο | Μάρτιος – Ιούνιος 2018

taksidi-filippines2

Το εκπληκτικό μας ταξίδι στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων ξεκινά από την πρωτεύουσα Μανίλα στο νησί Λουζόν. Στη συνέχεια πετάμε για το Κατικλάν και περνώντας στο νησάκι Πανάυ, θα μεταφερθούμε σε ένα από τα πιο εξωτικά νησιά του πλανήτη μας, το Μπορακάι. Αφού χαλαρώσουμε στις υπέροχες παραλίες του, θα συνεχίσουμε με το τροπικό νησί Σεμπού και το νησάκι Μποχόλ με τους σοκολατένιους λόφους. Το ταξίδι αυτό μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούμε επίσης τους περίφημους κλιμακωτούς ορυζώνες στην περιοχή του Μπανάουε.

Αναχωρήσεις:
31/3, 13/6, 11/7

Ινδία: Εξωτικές Παραλίες Γκόα και μυστήριο των Ναών της Καρνάτακα – 2018

Versus_Travel_India11

Ένα ταξίδι που συνδυάζει ημέρες χαλάρωσης στο κέντρο της δυτικής ακτής της Ινδίας, στην ονειρική περιοχή της Γκόα με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σε αρχαιολογικούς χώρους, περίτεχνα ναϊκά συγκροτήματα και πόλεις από μια «άλλη Ινδία».

Ξεκινάμε από την Γκόα, που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κράμα Ινδουισμού και Καθολικισμού επηρεασμένο και από τους γείτονες μουσουλμάνους, αλλά και ένας ακαταμάχητος συνδυασμός των ινδικών ριζών με τη μεσογειακή ψυχή. Συνεχίζουμε στο Χόσπετ και το Μπαντάμι με τους υπέροχους ναούς της δυναστείας Τσαλούκια και από εκεί στα γκοπουράμ των σιβαϊκών θρησκευτικών χώρων του Μπελούρ και του Χαλεμπίτ.

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με τη διαμονή μας στο Μπανγκαλόρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρνάτακα, που οριοθετεί τον ινδοαρειανό Βορρά από το Δραβικό Νότο και είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ινδίας, λόγω της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αναχωρήσεις:
07.03, 04.04, 10.10, 27.10, 12.11, 21.11 2018

Ινδία – Χρυσό Τρίγωνο | Φεβρουάριος – Μάρτιος 2018

Versus_Travel_India3_2

Στη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων, τη μυστηριακή Ινδία, θα θαυμάσουμε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ στην ’γκρα, θα εκπλαγούμε από την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και τη μοναδική αρχιτεκτονική του baori στο αγροτικό χωριουδάκι Αμπανέρι, θα καβαλικέψουμε ελέφαντες για να προσεγγίσουμε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ, θα μαγευτούμε με την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τη «Ροζ Πόλη», την Τζαϊπούρ και το μοναδικό και παράξενο Hawa Mahal, το «Παλάτι των Ανέμων», και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την κατ’ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί, που είναι στην πραγματικότητα όχι μία, αλλά δύο πόλεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους: το Παλαιό και το Νέο Δελχί.

Αναχωρήσεις:
4/2, 18/3

Σρι Λάνκα, Πανόραμα (Μαλδίβες) |Φεβρουάριος – Πάσχα 2018

taksidi-sri-lanka-maldives3_1

Ένα πλήρες οδοιπορικό στο μαγευτικό νησί της Σρι Λάνκα. Με αφετηρία την πρωτεύουσα Κολόμπο, επισκεπτόμαστε τις σπηλιές της Νταμπούλα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα του Βούδα, τη μεσαιωνική πόλη Πολοναρούα, τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα, την παραλία Τρινκομάλε στην περιοχή των Ταμίλ και την Κανίγια με τις 7 ιαματικές πηγές. Μετά από ένα σαφάρι με jeep 4×4 στο Εθνικό Πάρκο Minneriya για να δούμε ελέφαντες και άλλα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, συνεχίζουμε για τον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, το πέτρινο «φρούριο-λιοντάρι» με νωπογραφίες των γυμνόστηθων «Παρθένων της Σιγκιρίγια», τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, τη φυτεία τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και την τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης, την Κάντυ, με τον ιερό ναό στον οποίο φυλάσσεται το Δόντι του Βούδα.
Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τη δυνατότητα 3 επιπλέον διανυκτερεύσεων στις Μαλδίβες.

Αναχωρήσεις:
21/2, 23/2, 10/3, 14/3, 1/4, 3/4

ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ | Ιούνιος – Νοέμβριος 2018

KARAIV2

Ένα υπέροχο ταξίδι στην Καραϊβική με το οποίο επισκεπτόμαστε επτά από τα ομορφότερα νησιά της: Μπαρμπέιντος, Τζαμάικα, Άγιο Μαρτίνο, Άγιο Βαρθολομαίο, Αντίγκουα, Μπαρμπούντα και Σάντα Λουτσία

Αναχωρήσεις:
20/6, 21/10, 26/11 2018

Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ζούγκλα Τορτουγκέρο | Χριστούγεννα 2017

Versus_Travel_Kosta_Rika2

Ένα ταξίδι στην πανέμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, την Κόστα Ρίκα που θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα το Σαν Χοσέ. Στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο θα εξερευνήσουμε τον κόσμο της ζούγκλας ενώ στο ηφαίστειο Αρενάλ θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη μας.
Θα συνεχίσουμε με το Μανουέλ Αντόνιο και το Εθνικό του Πάρκο και θα απολαύσουμε τις μαγευτικές παραλίες και τα σμαραγδένια νερά πλάι στο τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα.

Αναχωρήσεις:
23/12, 17/1, 17/3, 31/3

Το μαγικό ταξίδι στην Κούβα του Versus (5*) | Χριστούγεννα 2017 – Απρίλιος 2018

taksidi-kouva9_1

Ρούμι, πούρα, αυτοκίνητα του ’50, μουσική, χορός και όχι μόνο είναι οι λέξεις που μας έρχονται στο νου όταν μιλάμε για την Κούβα. Αυτά και πολλά ακόμα θα απολαύσουμε και θα βιώσουμε στο 9ήμερο οδοιπορικό διείσδυσης στις πόλεις και τα χωριά της Κούβας, με βασικούς σταθμούς του την Αβάνα, το Βινιάλες, το Γκουαμά, το Σιεν Φουέγκος, το Τρινιδάδ, τη Σάντα Κλάρα και το Βαραδέρο. Αυτό είναι το ταξίδι στην Κούβα. Το ταξίδι του Versus!

Αναχωρήσεις:
20/12, 21/12, 26/12, 28/12, 5/1, 30/1, 11/2, 26/2, 13/3