ΝΤΟΥΜΠΑΙ –ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσ/κη/Λάρνακα – Ντουμπάι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπάι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ντουμπάι – Ξενάγηση στο Παραδοσιακό Ντουμπάι (Ντέιρα – Μπαρ Ντουμπάι – Ζαμπίλ – γεύμα)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πρώτη μας ξενάγηση για να δούμε την παλιά πόλη του Ντουμπάι και να καταλάβουμε το πώς ξεκίνησαν όλα. Πρώτη μας επίσκεψη η περιοχή του Μπαρ Ντουμπάι και το κομμάτι της Μπαστάκια όπου βρίσκονται τα πρώτα «χτιστά» σπίτια του Ντουμπάι.Μια γραφική περιοχή με στενά δρομάκια την οποία θα διασχίσουμε πεζοί (αν το επιτρέπει ο καιρός λόγω υψηλών θερμοκρασιών κάποιους μήνες του χρόνου) για να καταλήξουμε στο πιο παλιό κτίριο της πόλης, το Φρούριο Αλ Φαχίντι.Εν συνεχεία θα φτάσουμε στο Creek, το κανάλι του Ντουμπάι όπου και θα επιβιβαστούμε στα Abra, τα πλωτά τους ταξί για να το διασχίσουμε και να φτάσουμε στην περιοχή της Ντέιρα. Εκεί βρίσκονται οι αγορές Χρυσού και Μπαχαρικών.Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τις αγορές σας σε μπαχαρικά, σουβενίρ και γιατί όχι σε χρυσό και μην ξεχάσετε το παζάρι στις τιμές. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και ένα φυσικό χυμό από εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο και αβοκάντο.Η ξενάγησή μας θα συνεχίσει με την περιοχή Ζαμπίλ (Zabeel), όπου θα δούμε εξωτερικά το Dubai Frame, μια εντυπωσιακή κατασκευή που μοιάζει με γιγάντια κορνίζα, η οποία αποτελείται από δύο πύργους 150 μ. ο καθένας, οι οποίοι στην κορυφή συνδέονται με μια γυάλινη γέφυρα. Εν συνεχεία θα δούμε κάποια από τα παλάτια των Σεΐχηδων και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες μπροστά από το παλάτι του σημερινού Σεΐχη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ. Αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και παγώνια να κάνουν βόλτα στην είσοδο. Πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, έχουμε το γεύμα μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να επισκεφτείτε κάποιο από τα μεγάλα εμπορικά της πόλης όπως το Dubai Mall ή το Emirates Mall, ή να κάνετε προαιρετικά το Dubai By Night. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντουμπάι – Ξενάγηση Μοντέρνου Ντουμπάι (Τζουμέιρα – Ντουμπάι Μαρίνα – Νησί Φοίνικα – Λεωφόρος Σέιχ Ζάιντ – Μπουρτζ Χαλίφα – Downtown))

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το κέντρο της πόλης ή αλλιώς Downtown. Θα κινηθούμε κατά μήκος του δρόμου του Σεΐχη Ζάιντ, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο κεντρικούς δρόμους, όπου θα δούμε πανοραμικά τους δίδυμους πύργους του Ντουμπάι, την επέκταση του καναλιού Creek που είχαμε διασχίσει την προηγούμενη μέρα, το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και την κατασκευή του εναέριου μετρό τους για να καταλήξουμε στα πόδια του ψηλότερου πύργου στον κόσμο του Μπουρτζ Χαλίφα, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες. Κατόπιν, θα διασχίσουμε την περιοχή Downtown και το Boulevard Street με τα υπέροχα μαγαζιά και θα συνεχίσουμε για την παραλιακή περιοχή της Τζουμέιρα. Εκεί θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο ξενοδοχείο-κατάρτι Μπουρτζ Αλ Αράμπ. Θα συνεχίσουμε με στάση για φωτογραφίες σε ένα υπέροχο συγκρότημα με κάποια από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται με το τεχνητό νησί του φοίνικα Palm Jumeirah. Εκεί θα πάρουμε το εναέριο τρενάκι (monorail – εισιτήριο περιλαμβάνεται) για να δούμε το νησί από ψηλά, τα φύλλα με τις βίλες όλων των διάσημων, το πάρκο Aquaventure και έτσι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα του πως είναι το νησί σαν κατασκευή. Θα βγάλουμε φωτογραφίες μπροστά από το ξενοδοχείο Ατλάντις και μετά αναχώρηση  για την περιοχή Ντουμπάι Μαρίνα. Στάση για φωτογραφίες μπροστά από τον ψηλότερο στριφτό πύργο στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Dubai Marina με δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ντουμπάι – Σαφάρι στην έρημο με 4Χ4

Το μεσημέρι  περίπου 15.30 θα μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο οι οδηγοί – ξεναγοί μας για το σαφάρι. Μετά από περίπου 1 ώρα διαδρομή θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα ξεκινήσει το σαφάρι. Δενόμαστε και ξεκινάμε να διασχίσουμε την έρημο που άλλοτε διέσχιζαν τα καραβάνια. Θα κινηθούμε με τα jeep πάνω στους αμμόλοφους ενώ θα κάνουμε και στάσεις για φωτογραφίες στους αμμόλοφους και στο ηλιοβασίλεμα. Η διαδρομή μας θα καταλήξει στις τέντες των Βεδουίνων όπου θα έχουμε το δείπνο μας. Εκεί θα έχουμε και την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με καμήλες, χέννα τατουάζ, ναργιλέ και βέβαια να απολαύσουμε χορό της κοιλιάς και το χορό του δερβίση. Και όλα αυτά κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας γεμάτοι νέες εμπειρίες.

 

5η ημέρα: Ντουμπάι – Άμπου Ντάμπι (Τζαμί Σέιχ Ζάιντ – πολιτιστικό χωριό – παραλιακή οδός Corniche – γεύμα (1η ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι ή όπως το λένε οι ντόπιοι, το «πράσινο Εμιράτο». Μετά από μια απόσταση 190 χλμ. (περίπου 2 ώρες), φθάνουμε στην πόλη και αρχίζουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο μεγαλοπρεπές Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Θεωρείται το πιο όμορφο τζαμί στον μουσουλμανικό κόσμο.Το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με το πολιτιστικό χωριό του Άμπου Ντάμπι, ένας χώρος που μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης. Τελειώνοντας την ξενάγησή μας γεύμα και στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε  το Emirates Palace για να απολαύσετε έναν γευστικό καπουτσίνο με νιφάδες από… χρυσό 24 καρατίων (χρειάζεται απαραιτήτως προκράτηση). Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Άμπου Ντάμπι (Παλάτι Qasr Al Watan – Μουσείο Λούβρου – Yas Island) (2η ξενάγηση)

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα για να δούμε όσο περισσότερα γίνεται. Ξεκινάμε με το παλάτι Qasr Al Watan (εισιτήριο περιλαμβάνεται), το μοναδικό παλάτι που επιτρέπει την είσοδο σε επισκέπτες και χρησιμοποιείται κυρίως για εκδηλώσεις που αφορούν τη βασιλική οικογένεια, διαμονή επίτιμων καλεσμένων και για συνεδριάσεις  του Σεΐχη με άλλους κυβερνήτες. Θα εκπλαγείτε από τον πλούτο και την πολυτέλεια. Αφήνουμε πίσω μας το παλάτι, μέσα από τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο της πόλης και φτάνουμε στο Μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι όπου και θα επισκεφτούμε (είσοδος περιλαμβάνεται). Εκεί σας δίνεται ο χρόνος να θαυμάσετε το εκπληκτικό από αρχιτεκτονικής άποψης μουσείο και τα δεκάδες εκθέματα διαφόρων πολιτισμών που εκτίθενται μέσα. Η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Yas Island, το νησί όπου φιλοξενεί την πίστα της Formula 1. Θα κάνουμε μια στάση για φωτογραφίες και μετά θα μπούμε στην είσοδο του  Ferrari World για φωτογραφίες και για τους λάτρεις για αγορές αναμνηστικών από τη μεγαλύτερη boutique Ferrari στον κόσμο (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στα παιχνίδια του πάρκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Άμπου Ντάμπι – Ντουμπάι – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα με τις πιο υπέροχες εικόνες

Γενικές παρατηρήσεις

• ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΣE ΝΤΟΥΜΠΑΪ & ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ • ΑΠΟ 01.04.2014, ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ & ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ 20 DIRHAM (περίπου 5€) ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 15 DIRHAM (περίπου 4€) ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 28€ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Για την είσοδο σας στο μεγάλο τζαμί στο Άμπου Ντάμπι είναι απαραίτητη ειδική ενδυμασία για τις γυναίκες: φούστα μακριά μέχρι τον αστράγαλο ή παντελόνι φαρδύ που να μην διαγράφεται το σώμα, μαντήλα για το κεφάλι και μακρυμάνικο πουκάμισο ή μπλούζα (όχι ντεκολτέ).

Τιμές

Από 1.099,00 €