Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη της Δράμας

1η Ημέρα : Αθήνα , Λιτόχωρο , Καβάλα
Αναχώρηση στις 7.45 π.μ. από Αθήνα, στάση στην περιοχή της Λαμίας και του Λιτοχώρου , (για γεύμα προαιρετικά) μέσω Εγνατίας Οδού  παρακάμπτουμε τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα : Ξάνθη , Δράμα
Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη Ξάνθης . Αμέσως μετά θα φθάσουμε στη Δράμα,  όπου ο χώρος του Δημοτικού κήπου και η Πλατεία Ελευθερίας, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το ονειρεύονται τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, με εικόνες μοναδικές – εορταστικές για μικρούς και μεγάλους. Eπιστροφή το απόγευμα στην Καβάλα , χρόνος ελεύθερος, εορταστικό δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Ιερά Μονή της  Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας , Σπήλαιο  της Αλιστράτης , Καβάλα
Πρωινό και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της  Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας , (καιρού επιτρέποντος) που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ.. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την «αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου» και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Ακολουθεί επίσκεψη στο Σπήλαιο  της Αλιστράτης , ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα σπήλαια της χώρας μας, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 14 μ., που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα, για ξεκούραση και περιπάτους γνωριμίας με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Αθήνα , Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα από τη γνωστή πλέον διαδρομή με μικρή παράκαμψη – επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης , για να επισκεφθούμε τον πολιούχο της πόλης Αγιο Δημήτριο  και να περπατήσουμε στο πάρκο του Λευκού Πύργου . Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, με στάσεις στην περιοχή της Λάρισας – και της Λαμίας , άφιξη το βράδυ.

 

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 195,00€