Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στη Σόφια

1n Ημέρα: Αθήνα – Σόφια
Αναχώρηση στις 06.00 από την Αθήνα με προορισμό την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στον Προμαχώνα, όπου μετά τις απαραίτητες διαδικασίες θα περάσουμε στην Βουλγαρία. Άφιξη στη Σόφια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2n Ημέρα: Σόφια
Πλούσιο Grand πρωινό και αναχωρούμε παρέα με τον τοπικό ξεναγό μας για μια πρώτη ματιά της πόλης από ψηλά! Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο όρος Βίτοσα (Vitosha), και ειδικότερα με το πάρκο με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Κλέβοντας το πανόραμα της βουλγάρικης πρωτεύουσας θα κατηφορίσουμε για να ξεναγηθούμε στην πόλη που συνδυάζει Ανατολή και Δύση με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταπράσινα πάρκα και κήποι, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του Κόκκινου Στρατού, μεσαιωνικές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Μετά από τον γύρο της πόλης θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην πόλη της Σόφιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

3n Hμέρα:Σόφια -Μοναστήρι της Ρίλα – Μπάνσκο
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά αξιοθέατα της Βουλγαρίας, ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ταυτόχρονα τον θύλακα της βουλγάρικης γλώσσας και πολιτισμού της μεσαιωνικής βουλγάρικης ιστορίας. Ο λόγος για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και ως Μοναστήρι της Ρίλα (10ος αι. μ.Χ). Θα περιηγηθούμε στο μοναστηριακό αυτό συγκρότημα, στην κεντρική αυλή, την εκκλησία και τα παρεκκλήσια της, θαυμάζοντας τη φημισμένη αρχιτεκτονική της Βουλγάρικης Αναγέννησης, τις νωπογραφίες, τις πολύτιμες βυζαντινές εικόνες, τον περίφημο ξύλινο Σταυρό του Ραφαήλ και τα αναρίθμητα σωζόμενα χειρόγραφα. Μικρή ανάπαυλα με θέα το ορεινό τοπίο στο «βουνό με τις 7 λίμνες» και επιστροφή στη Σόφια. Συνεχίζουμε για το Μπάνσκο. Μια μικρή ορεινή πόλη με πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, μπαρ και κλαμπ λόγω του χιονοδρομικού της κέντρου. Το διατηρητέο ιστορικό κέντρο του οικισμού με τα πέτρινα σπίτια του 18ου αιώνα προσφέρεται για βόλτες σε λιθόστρωτα καλντερίμια και φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στη Σόφια και στο ξενοδοχείο μας.

4n Ημέρα: Σόφια – Φιλιππούπολη
Grand μπουφέ πρωινό του ξενοδοχείου. Πρώτος μας σταθμός σήμερα μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, η «Φιλιππόπολις» ή «Επτάλοφος», καθώς αναπτύχθηκε ιστορικά ανάμεσα σε επτά λόφους. Η πρωινή περιπλάνησή μας στην παλιά πόλη θα μας αποζημιώσει. Μικρή ιστορική αναδρομή σε Θρακικά, Μακεδονικά, Βυζαντινά και Οθωμανικά, Αρμένικα και Εβραϊκά σημεία της, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5n Ημέρα: Μελένικο – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το Μελένικο. Βρίσκεται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το Μέλνικ είναι μικρή και γοητευτική πόλη, που μοιάζει υπαίθριο μουσείο με παραδοσιακά σπίτια και αιωνόβια δέντρα. Η πόλη είναι γνωστή για την αυθεντική αρχιτεκτονική της και το μαγευτικό κρασί. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

Γενικές παρατηρήσεις

Απαιτείται Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή) Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμές

Από 399,00€