Χιονοδρομικό Κέντρο Μπάνσκο -Σόφια – Μονή Ρίλλας – (Φιλιππούπολη) – Σαντάνσκι

Image result for christmas sofia

1η ημέρα, Αθήνα – Μπάνσκο: Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από Αθήνα, περιοχή Λαμίας και Λάρισας, στάσεις για καφέ και γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε μέσω Κατερίνης, προσπερνάμε τη Θεσσαλονίκη για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, περνάμε στη Βουλγαρία, για να καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Μπάνσκο. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Μπάνσκο/εκδρομή στην Μονή Ρίλλας και την Σόφια: Πρωινό και αναχώρηση για το Μοναστήρι και ιστορικό Μουσείο της Ρίλλα. Επίσκεψη στα ανεκτίμητα κειμήλια και το Μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού. Συνεχίζουμε για Σόφια, άφιξη και αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με το θεόρατο θόλο της. Γεύμα προαιρετικά, χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Μπάνσκο: Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε με περιπάτους και ΣΚΙ στο όμορφο χωριό και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Μπάνσκο/εκδρομή στην Φιλιππούπολη: Μετά το πρωινό έχετε να επιλέξετε την παραμονή σας στο Μπάνσκο για περιπάτους και σκι ή την πρόταση μας για προαιρετική εκδρομή στην ιστορική Φιλιππούπολη, όπου θα έχουμε πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Η παλαιά   Πόλη, οι Μιναρέδες ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το Αρχαίο Ρωμαϊκό  Αμφιθέατρο, το σπίτι -μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης,. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή το βράδυ στο Μπάνσκο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Μπάνσκο- Σαντάνσκι- Αθήνα: Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με μια ευχάριστη παράκαμψη για επίσκεψη στη λουτρόπολη του Σαντάνσκι. Συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και από τη γνωστή πλέον διαδρομή παρακάμπτοντας τη Θεσσαλονίκη, φθάνουμε στην περιοχή της Λάρισας για να γευματίσουμε προαιρετικά, ενώ στην περιοχή της Λαμίας θα γίνει η τελευταία μας στάση για καφέ. ‘Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

Στην 4ήμερη εκδρομή παραλείπεται η 4η ημέρα.

Τιμές

Από 195,00 €