Φλωρεντία & Μιλάνο

1η Ημέρα : Αθήνα  – Μιλάνο – Φλωρεντία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό τη Φλωρεντία. Άφιξη και ξενάγηση της περίφημης αυτής πόλης – μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλλι, την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι -σήμα κατατεθέν της πόλης- και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα :  Φλωρεντία – Επισκέψεις Μουσεία και Αξιοθέατα
Ημέρα αφιερωμένη στη γνωριμία της πόλης. Δεύτερη περιήγηση στη Φλωρεντία: με τον αρχηγό μας θα «βολτάρουμε» στην ιστορική πόλη και στα αξιοθέατά της και θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε επίσης την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών αλλά και Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τη μαγεία στην καρδιά της Αναγέννησης. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Φλωρεντία – Μπολόνια – Μιλάνο
Πρωινή αναχώρηση με τελικό μας προορισμό το Μιλάνο. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην πανέμορφη Μπολόνια, πασίγνωστη για τους πύργους της και τις στοές της (portici) που φτάνουν σε μήκος τα 38 km!
Οι στοές της στο ιστορικό κέντρο την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο με το κέντρο να αποτελείται εξ ολοκλήρου από στοές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και με 666 καμάρες. Έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από εκείνο της Βενετίας, το οποίο παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη σε μια προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης που άρχισε τη δεκαετία του ’60, παρά τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν από τους αγγλοαμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μια αρχαία πόλη που δημιουργήθηκε τουλάχιστον 1000 χρόνια προ Χριστού και υπήρξε ανέκαθεν σημαντικό αστικό κέντρο, αλλά κι εμπορικό σταυροδρόμι. Σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο, η σπουδαιότητα των μνημείων και της τέχνης της βασίζεται σε ένα ομογενές σύνολο μνημείων και αρχιτεκτονικών έργων: οι μεσαιωνικοί πύργοι, τα κτίρια εποχής, οι ναοί, η μορφή του ιστορικού κέντρου κι έργα τέχνης, που είναι αποτέλεσμα μιας καλλιτεχνικής κι αρχιτεκτονικής ιστορίας πρώτης τάξεως.Κατά τη διάρκεια του χρόνου, η Μπολόνια έχει αποκτήσει πολλά παρωνύμια: το «Η Μορφωμένη» (La Dotta) είναι μια αναφορά στο πανεπιστήμιό της, ενώ το «Η Παχιά» (La Grassa) σχετίζεται με την ιδιαίτερα πλούσια κουζίνα της. Τέλος το «Η Κόκκινη» (La Rossa) αρχικά παρέπεμπε στο χρώμα των στεγών του ιστορικού της κέντρου, στην πορεία όμως συνδέθηκε με την πολιτική κατάσταση στην πόλη η οποία και θεωρείται ιστορικό προπύργιο της Αριστεράς. Άφιξη το απόγευμα στο Μιλάνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Μιλάνο – Δώρο η εκδρομή στο Λουγκάνο ή, αν επιθυμείτε, μπορείτε να παραμείνετε στην πόλη για αγορές ή βόλτες.
Αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη και το ιστορικό της κέντρο. Στην ξενάγησή μας βλέπουμε μεταξύ άλλων και θαυμάζουμε το σήμα κατατεθέν την πόλης, το μεγαλοπρεπή Γοτθικό Καθεδρικό Ναού του Duomo. Ακόμη εκεί κοντά βλέπουμε το Κάστρο της Δυναστείας των Σφόρζα με τα εκπληκτικά έργα τέχνης των Μικελάντζελο, Da Vinci και Bramante και στη συνέχεια θα περάσουμε μπροστά και από το κτίριο της διάσημης Όπερα του Μιλάνου, τη La Scala. Τέλος, πάλι μπροστά από την ιστορική Galleria Vittorio Emanuele II, με τα περίφημα εμπορικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Λουγκάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Μιλάνο – Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το διεθνές αεροδρόμιο του Μιλάνου. Απογευματινή πτήση για Αθήνα και άφιξη το βράδυ.

Γενικές παρατηρήσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επίσκεψη στην Γκαλερία Ουφίτσι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την 1η ημέρα.

Τιμές

Από 649,00€