Σενεγάλη – Σαφάρι & Εξωτικές Παραλίες | Πάσχα – Ιούλιος 2018

versus_travel_senegal6_1

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΑΚΑΡ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ – ΣΑΛΙ (Παραλίες Ατλαντικού)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες και τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ – ΣΑΛΙ (Παραλίες Ατλαντικού)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες και τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ ή ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ (ΓΚΑΜΠΙΑ) ***

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουμπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γκάμπια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

*** Δυνατότητα αντικατάστασης της συγκεκριμένης ημέρας με εκδρομή και διανυκτέρευση στη Μπανγιούλ της Γκάμπιας, όπως περιγράφεται παρακάτω:
Η Γκάμπια είναι μια χώρα που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη. Η μετάβασή μας γίνεται οδικώς μέχρι το λιμάνι της Μπάρρα, απ΄ όπου με φέρυ περνάμε στη Μπανγιούλ, μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύμβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φθάσουμε μέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό ωκεανό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ (ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΛΟΥΜ)

Επιστροφή από την Γκάμπια στην Τουμπακούτα, όπου μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στον ποταμό Σαλούμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα μικρά νησάκια με την πυκνή βλάστηση. Η περιοχή αυτή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σεν Λούι, την  παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, αλλά και η πόλη των Εθνικών Πάρκων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ (Ξενάγηση, Langue de Barbarie National Park)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε την περίφημη γέφυρα Φέιντερμπ – το σήμα κατατεθέν της πόλης – και θα δούμε πολλά κτήρια αποικιακού ρυθμού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στη χώρα, όπως την Καθολική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Post» στο οποίο κατέλυαν τα πληρώματα των αεροπλάνων με την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένας συνδυασμός από αιωνόβια δάση, ποτάμια και αμμόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου (αν είμαστε τυχεροί) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους στη βόλτα μας με τις πιρόγες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σεν Λούι. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ λίμνη που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του ράλι Παρίσι – Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτή. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (Ξενάγηση)

Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το προεδρικό μέγαρο και τις τυπικές Αφρικάνικες αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ – ΝΤΑΚΑΡ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, η ιστορία του οποίου δεν τιμά διόλου τον δυτικό πολιτισμό μας: από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πουλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου ως το τέλος του 19ου αιώνα πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφθούμε το «Σπίτι των σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για τον Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Επιστροφή στο Ντακάρ και αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στη βραδινή πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

από 1499,00€