Πάσχα στο Άμστερνταμ

1η ημέρα Αθήνα – Άμστερνταμ – Bόλενταμ  – «coster diamonds»
Πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα θαυμάσουμε την παραποτάμια ζώνη δίπλα στον Άμστελ, τον Μύλο του Ρέμπραντ, τις όμορφες κατοικίες στις όχθες του ποταμού, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα». Στο κέντρο της πόλης, που οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια και αμέτρητα περιφερειακά, συγκεκριμένα στην Πλατεία των Μουσείων, θα επισκεφθούμε δωρεάν το γνωστό αδαμαντοκοπείο «Coster Diamonds», όπου θα μας παρουσιαστεί η διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών. Μετάβαση στο Βόλενταμ, όπου θα κάνουμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι. Το πρόγραμμά μας για την ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε Φάρμα Τυριών, με παρουσίαση των τεχνικών παρασκευής και δοκιμή γεύσεων! Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα περίπατος στο ιστορικό κέντρο συνοδεία ξεναγού και επιστροφή με συγκοινωνία.

2η ημέρα    ΑMSTERDAM SHOPPING EXPERIENCE & Υπαίθριες  Αγορές
Το Άμστερνταμ φημίζεται για τις αγορές του και αξίζει να τις επισκεφθείτε για να ζήσετε την ατμόσφαιρα της πόλης και να γνωρίσετε το χαρακτήρα αλλά και τις συνήθειες των κατοίκων της. Στο υπαίθριο παζάρι του Waterlooplein, που παραδοσιακά είναι η παλιότερη υπαίθρια αγορά του Άμστερνταμ, και στο πολύχρωμο παζάρι των λουλουδιών πάντα υπάρχει κάτι νέο για να δείτε. Μεταξύ άλλων θα βρείτε ρούχα, αντίκες και αντικείμενα από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, υφάσματα, δερμάτινα είδη, κοσμήματα, διακοσμητικά, καθώς και πάσης φύσεως φρέσκα λαχανικά, φρούτα, λουλούδια και φυτά. Μπορείτε να γευθείτε, επίσης, τις παραδοσιακές βάφλες με σιρόπι, το ψάρι, είτε τις τηγανητές πατάτες του Άμστερνταμ! Η βόλτα για ψώνια μπορεί να συνεχιστεί στους φημισμένους εμπορικούς πεζοδρόμους Kalverstraat, P.C. Hooftstraat με τις μπουτίκ των οίκων μόδας, Jordaan. Αξίζει μια επίσκεψη στον Ζωολογικό Κήπο, στους Βοτανικούς Κήπους, στο Μητροπολιτικό Πάρκο, σε γκαλερί ή μουσεία.

3η ημέρα ΑMSTERDAM SHOPPING EXPERIENCE & Υπαίθριες Αγορές
Ελεύθερη μέρα

4η ημέρα  Άμστερνταμ – Αθήνα
Πρωινό, παράδοση των δωματίων και ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

5η ημέρα Άμστερνταμ – Προαιρετικά Ρότερνταμ – Χάγη – Ντελφτ – Πάρκο με τουλίπες Κeukenhof
Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Προτείνουμε προαιρετική αναχώρηση με πρώτο σταθμό το Πάρκο Κeukenhof. Είναι ανοιχτό μόνο για 2 μήνες το χρόνο, την άνοιξη, και διαθέτει εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση πλαισιωμένη από γραφικές λίμνες. Θα επισκεφθούμε ακόμα τη Χάγη, πόλη-οικοδέσποινα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου & διεθνών οργανισμών, με κτίρια-ορόσημα όπως το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης» (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας οικήματα που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες. Επόμενος προορισμός μας το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, με μια φουτουριστική εικόνα που συνθέτουν οι σύγχρονοι ουρανοξύστες, τα μοντέρνα οικοδομήματα και οι εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Τελευταία στάση το Ντελφτ, πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με πανέμορφο Μεσαιωνικό κέντρο, κανάλια, μεγαλοπρεπείς ναούς.

Γενικές παρατηρήσεις

Το 4ήμερο πρόγραμμα έχει μία ελεύθερη μέρα λιγότερη

Τιμές

Από 595,00€