Πάσχα στην Ξάνθη

Image result for drama greece photos

Πρόγραμμα

1η Ημέρα Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα – Ξάνθη – Επιτάφιος στη Μονή Καλαμούς!

Αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Z PALACE 5* Lux, τακτοποίηση και δείπνο μπουφέ με νηστίσιμα και μη. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μονής της Παναγίας της Καλαμούς, λίγο έξω από την πόλη. Επιστροφή, διαν/ση.

2η Ημέρα Μεγ.Σάββατο: Ξάνθη:  Η πόλη με τα χίλια χρώματα Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στην παλαιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα νεοκλασικά κτίρια και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890. Μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (κτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσινθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση σε κοντινό ναό. Ακολουθεί γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ και μουσική από DJ.

3η Ημέρα  Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά στην Ξάνθη – Μονή Αρχαγγελιώτισσας – Πομακοχώρια

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό ξεκούρασης για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, τα προμεσημβρινά μεζεδάκια με τσίπουρο ή ουζάκι, καιρού επιτρέποντος δίπλα στην πισίνα. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακό κατσικάκι, και άλλα εδέσματα, γλέντι με μουσική από DJ, χορό! Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερή Μονή της Αρχαγγελιώτισσας στο ονειρικό τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο και τα γραφικά Πομακοχώρια Εχίνο και Σμίνθη. Επιστροφή το βράδυ.

4η Ημέρα  Δευτέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου – Φράγμα Θησαυρού – Δράμα – Καβάλα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Αργότερα κατευθυνόμαστε για τη Δράμα όπου επίσκεψη στο όμορφο πάρκο της πόλης με τις μικρές λιμνούλες. Αργότερα θα βρεθούμε στην γραφική Καβάλα για περιήγηση στην παλιά πόλη και όχι μόνο. Απολαύστε τη διαδρομή μέχρι το κάστρο (κατά προτίμηση με το δημοτικό τρενάκι) και αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις της παραλιακής. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

5η Ημέρα  Τρίτη: Ξάνθη – Αθήνα.

Πρόγευμα μπουφέ. Αποχαιρετούμε την όμορφη Ξάνθη με τις ομορφότερες αναμνήσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 299,00 €