Πάσχα στην Καβάλα και τη Θάσο

 Image result for THASSOS photos greece

Πρόγραμμα

1Η Ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή: Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από Αθήνα ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, για το γραφικό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, με τη μοναδική θέα στη θάλασσα του Θερμαϊκού και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας  Οδού για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Δείπνο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2Η Ημέρα, Μεγάλο Σάββατο: Πρωινό και αναχώρηση για Κεραμωτή, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Θάσο. Περιήγηση – γνωριμία με το νησί με τη διαδρομή μας κατά μήκος της δυτικής ακτής, για να συναντήσουμε τις Σκάλες Μαριών, Καλλιράχης και Πρίνου και να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Χρόνος για την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο με το θέατρο του 3 αιώνα π.Χ. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή με το F/B το απόγευμα στην Κεραμωτή  και το ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Ξεκούραση, παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η Ημέρα, Κυριακή Του Πάσχα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας  της Εικοσιφοίνισσας , που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την «αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου» και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Παραμονή – προσκύνημα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Χρόνος ελεύθερος το απόγευμα για περιπάτους στην πόλη, διανυκτέρευση.

4Η Ημέρα, Δευτέρα Του Πάσχα : Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα από τη γνωστή πλέον διαδρομή με μικρή ευχάριστη παράκαμψη, στους πρόποδες του Ολύμπου και την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, αλλά και το γραφικό Λιτόχωρο όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως μέσω Λαμίας με μικρή στάση σε καφέ της εθνικής οδού, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 198,00 €