Πάσχα στα Μετέωρα

Image result for meteora greece photos

Πρόγραμμα

1η Ημέρα Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα – Μετέωρα – Καλαμπάκα

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 07:30 για Λαμία, Δομοκό. Άφιξη στην Καλαμπάκα που μια βόλτα στους δρόμους της, στη σκιά των Μετεώρων, όπου το μεγαλείο της φύσης συναντά το θείο Μυστήριο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο ΑMALIA METEORA 4* στην Θεόπετρα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και παροχές extra smart All Inclusive σύμφωνα με την περιγραφή από τις 18:00 έως τις 24:00.

2η Ημέρα Μεγ. Σάββατο: Λίμνη Πλαστήρα – Μονή Κορώνης

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Η μεγάλη αυτή τεχνητή λίμνη, με τις δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα κ.α. Μετά το Φράγμα θα επισκεφθούμε την Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Κορώνης (12ου αι) και την Πλαζ του Λαμπερού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα παρακολούθηση της Ακολουθίας της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Αναστάσιμο, εορταστικό δείπνο με ποτά και διασκέδαση με ορχήστρα! Παροχές extra smart All Inclusive σύμφωνα με την περιγραφή από τις 18:00 έως τις 24:00..

 

3η Ημέρα Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιάτικη μέρα – Τρίκαλα Τέμενος Οσμάν Σαχ

Χριστός Ανέστη! Μπουφέ πρόγευμα. Γιορτάστε την Πασχαλιάτικη μέρα στους χώρους του ξενοδοχείου με σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία, μεζεδάκια και ουζάκι γύρω από την πισίνα (καιρού επιτρέποντος), Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με γλέντι, με ποτά και διασκέδαση με ορχήστρα! Το απόγευμα βόλτα στα Τρίκαλα, επίσκεψη στο τέμενος του Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.), το Κάστρο, και το Βαρούσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παροχές extra smart All Inclusive σύμφωνα με την περιγραφή από τις 18:00 έως τις 24:00.

4η Ημέρα Δευτέρα: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μέτσοβο

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στο εντυπωσιακό ολοκαίνουργιο μουσείο φυσικής ιστορίας (και μανιταριών) Μετεώρων (έξοδα ατομικά) και μετά κατευθυνόμαστε για το γραφικό Μέτσοβο, φημισμένο για την αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και από εκεί στην Πινακοθήκη Τοσίτσα. Μια βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Παροχές extra smart All Inclusive σύμφωνα με την περιγραφή από τις 18:00 έως τις 24:00.

 

5η Ημέρα Τρίτη: Πόρτα Παναγιά – Περτούλι – Ελάτη – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα. Η συνέχεια εξόχως εντυπωσιακή με τις μαγευτικές επισκέψεις μας στη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη και το σαγηνευτικό τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα με τους μικρούς καταρράκτες. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση και αργότερα η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ το κυνήγι! Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Γενικές παρατηρήσεις

Το πρόγραμμα και η σειρά των ξεναγήσεων και εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα των αργιών, χωρίς να υπάρχει καμία παράλειψη

Τιμές

Από 359,00 €