Ομάν – Μάσκατ

1η Ημέρα : Αθήνα – Μάσκατ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σουλτανάτο του Ομάν, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η Ημέρα Μάσκατ – Περιήγηση στην Πόλη 
Πρόγευμα και αναχώρηση για να σας γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της χώρας. Πρώτη στάση το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης. Συνεχίζουμε για το μουσείο Zubair που επιδεικνύει μια ευρεία συλλογή από αντίκες, όπλα, κοστούμια και νομίσματα της μεσαιωνικής αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Επόμενη στάση το παλάτι Al Alam , κατοικία του σουλτάνου Qaboos ,που πλαισιώνεται από τα δύο οχυρά, Jalalai και Mirani. Αργότερα θα επισκεφθούμε στο Muttrah σουκ ένα από τα παλαιότερα στο Ομάν όπου θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : Μάσκατ – Κάστρα Του Ομάν – (Νιζούα – Τζαμπρίν – Μπάχλα )
Πρόγευμα και  η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ενδοχώρα και τα περίφημα κάστρα του Ομάν. Θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της ενδοχώρας Νίζουα όπου βρίσκεται το επιβλητικό φρούριο με τον τεράστιο κυκλικό πύργο χτισμένο το 17ο αιώνα.  Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για την περίφημη αγορά της πόλης που είναι παραδοσιακό κένρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιϊας. Συνεχίζουμε με την μυθική πόλη Μπάχλα με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το κάστρο της χτισμένο τον 12ο αιώνα. Θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών του Ομάν και έχει ανακηρυχτεί πολιτιστικό μνημείο από την Unesco. Αργότερα θα φτάσουμε στο φρούριο τηςΤζαμπρίν με το υπέροχο κάστρο το οποίο αποτέλεσε το σχολείο διδασκαλίας του Ισλάμ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μασκατ.

4η Ημέρα : Μάσκατ – Προαιρετικό Σαφάρι στη Θάλασσα
Πρόγευμα και προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σαφάρι στην έρημο. Με κατεύθυνση νότια, θα φτάσουμε στην αμμώδη θάλασσα που έχει έκταση 200χλμ. σε μήκος και 100 χλμ. σε πλάτος. Θα πραγματοποιηθεί βόλτα πάνω στους αμμόλοφους και στη συνέχεια θα συναντήσουμε μερικές οικογένειες βεδουίνων που κατοικούν εκεί κοντά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Μασκατ. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Μάσκατ – Αθήνα 
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μασκατ  και πτήση για Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 799,00ε