Λίμνες Β. Ιταλίας – St. Moritz & Ιταλική Ριβιέρα

1η μέρα: Αθήνα – Πάτρα
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους.

2η μέρα: Ανκόνα – Μιλάνο
Άφιξη στην Ανκόνα και πορεία για Μιλάνο/Λομάτζο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

3η μέρα: Λάκο Ματζόρε – Στρέζα – Κρουαζιέρα στα νησάκια Μπορομέ – Μιλάνο
Πρόγευμα και εκδρομή στη λίμνη Ματζόρε και τη ρομαντική ολάνθιστη Στρέζα. Δυνατότητα για κρουαζιέρα στα Νησάκια Μπορομέ (κόστος 12€). Επιστροφή στο Μιλάνο και περιήγηση στη πόλη. Το Ντουόμο, η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε, η Σκάλα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

4η μέρα: Ιταλική Ριβιέρα – Πορτοφίνο – Σάντα Μαργκαρίτα – Ράπαλο
Εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Πορτοφίνο, παραθεριστικό κέντρο των VIPs με τις πολυτελείς θαλαμηγούς στο γραφικό του λιμανάκι. Συνεχίζουμε για την Σάντα Μαργκαρίτα, επίσης όμορφο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας. Ολοκληρώνουμε με επίσκεψη στο γραφικό Ράπαλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο.

5η μέρα: Μιλάνο – Mπέργκαμο – Κόμο
Πρόγευμα και εκδρομή στο κοντινό Μπέργκαμο, 40 χλμ. από το Μιλάνο, στην περιφέρεια Λομβαρδίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Ίζεο, πάνω σε λόφο στους πρόποδες των Άλπεων, και η ατμόσφαιρά της είναι μοναδική. Την πόλη περικλείουν τα Ενετικά τείχη και ο συνδυασμός τους με το ιστορικό κέντρο και την Piazza Vecchia, όπως και την εκκλησία της Santa Maria Maggiore, μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε για Κόμο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο.

6η μέρα: Μιλάνο – Σεντ Μόριτζ (Δώρο)
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ολοήμερη εκδρομή στο Σεντ Μόριτζ (Ελβετικές Άλπεις), βορειοδυτικά του Μιλάνου, δημοφιλή χειμερινό τόπο αναψυχής. Αν και αρχικά έγινε γνωστό ως καλοκαιρινό θέρετρο χάρη στις θεραπευτικές πηγές του, εντέλει εξελίχτηκε σε πρωτοπόρο του χειμερινού τουρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

7η μέρα: Μιλάνο – Ανκόνα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: Πάτρα-Αθήνα
 Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.

 

Γενικές παρατηρήσεις

• Δημοτικός Φόρος στο Μιλάνο 6€/ άτομο /βραδιά πληρωτέο στο ξενοδοχείο • Το πλοιάριο για τα νησάκια Borome 12€, η είσοδος στο παλάτι 13€ και το πλοιάριο στο Πόρτο Φίνο 10€

Τιμές

Από 595,00€