Λάμπεια Όρη – Ολυμπία – Δάσος Φολόης

1η Ημέρα Αθήνα – Ανδρίτσαινα – Βάσσες (Ναός Επικούρειου Απόλλωνα )

Ώρα αναχώρησης: 07:45 π.μ. Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με πρώτο σταθμό τις Βάσσες Φιγαλείας, σε υψόμετρο 1130 μέτρα, όπου βρίσκεται ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, το πρώτο θαυμαστό Ελληνικό μνημείο που τέθηκε υπό την προστασία της UNESCO. Συνεχίζουμε για το γραφικό και ιστορικό χωριό Ανδρίτσαινα, στα 760μ., στην πλαγιά του Λυκαίου όρους. Χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια. Αναχώρηση για Ολυμπία. Άφιξη-τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NEDA HOTEL 3* Δείπνο.

2η Ημέρα Ολυμπία – Αρχαιολογικός Χώρος ( Ξενάγηση ) – Κατάκολο
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας, όπου θα ξεναγηθούμε από διπλωματούχο ξεναγό. Επόμενος σταθμός μας το Κατάκολο, όπου (αν είναι ανοιχτό) θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά, με 200 και πλέον λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η Ημέρα Δάσος Φολόης – Λάμπεια
Πρωινό και αναχώρηση. Μέσω του ορεινού χωριού Λάλα, κατευθυνόμαστε προς το αυτοφυές δρυοδάσος της Φολόης. Στάση για φωτογραφίες και όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν έναν αναζωογονητικό περίπατο κάτω από τη σκιά των δέντρων με τα φθινοπωρινά χρώματα που θα σας μαγέψουν. Συνεχίζουμε το δρόμο μας στις πλαγιές του Ερύμανθου και φθάνουμε στο ιστορικό κεφαλοχώρι Λάμπεια (ή Δίβρη), σε υψόμετρο 800-950μ., όπου θα σταματήσουμε για μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η Ημέρα Λαγκάδια – Δημητσάνα – Βυτίνα – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για τα ορεινά και πετρόχτιστα χωριά του Μαινάλου. Πρώτος σταθμός μας τα Λαγκάδια, με την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση και την υπέροχη θέα. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την ιστορική Δημητσάνα. Χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα πιούμε καφέ στην παραδοσιακή Βυτίνα. Πορεία για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Γενικές παρατηρήσεις

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΙΣ 24/12 & 31/12 ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ DJ *στη θέση της ημιδιατροφής

Τιμές

Από 239,00€