Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος

1η ημέρα Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Ντολμά Μπαχτσέ – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
Πτήση, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και άμεση επίσκεψη στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, τόπο προσκυνήματος για τους φανατικούς Κεμαλιστές μια και ο Κεμάλ Ατατούρκ άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1938. Θα θαυμάσετε το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά εκθέματα και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες – στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζονται από μια καταπληκτική σκάλα. Ακολουθεί κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα θαυμάσουμε μία από τις τρεις κρεμαστές γέφυρες και θα δούμε τα προάστια και τα μνημεία στις 2 πλευρές του Στενών. Δείπνο σε εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση.

2η ημέρα Κωνσταντινούπολη
Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανάκτορο των Σουλτάνων του Τοπ Καπί, στη χερσόνησο όπου ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου, και τον άλλοτε Βυζαντινό Ιππόδρομο. Θα δούμε το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Πριγκιποννήσια
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Καμπατάς, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκιποννήσια. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη, με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στον Λόφο της Ελπίδας. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Πρίγκιπο, όπου μπορείτε προαιρετικά να κάνετε με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Γεύμα. Επιστροφή στην Πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς της κοιλιάς.

4η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Φανάρι- Παναγία Βλαχερνών – Μπαλουκλί – Πιερ Λοτι
Πρωινό και αναχωρούμε για τη φημισμένη αγορά των Μπαχαρικών ή Αιγυπτιακή αγορά, στο λιμάνι του Eminonu, που χτίστηκε το 1664 ως επέκταση του Γενί Τζαμί. Στους πάγκους της θα ανακαλύψετε τους καλύτερους θησαυρούς της Τουρκικής γαστρονομίας, δηλαδή μπαχαρικά, βότανα, τσάι, ξηρούς καρπούς, καφέδες, ελιές, λουκούμια και αιθέρια έλαια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής). Τελευταία μας επίσκεψη για την ημέρα το Καφέ «Πιερ Λοτί», στην κορυφή του λόφου, όπου θα ανέβουμε με το τελεφερίκ για να θαυμάσουμε τη θέα προς τον Κεράτιο κόλπο και να απολαύσουμε ένα τσάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

5η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 445,00€