Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο

1η Ημέρα Αθήνα – Σιάτιστα – Καστοριά 

Ώρα αναχώρησης: 06:45 π.μ.
Αναχώρηση από Αθήνα για τη Σιάτιστα, επιβλητική και αγέρωχη, χτισμένη σε υψόμετρο 900μ., με τα πολλά αρχοντικά. Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή του 1677, με το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις υπέροχες αγιογραφίες. Ξενάγηση σε ένα από τα αρχοντικά. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στην Καστοριά, την πόλη των γουναράδων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Tsamis 3* Sup. Δείπνο.2η Ημέρα «ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ» – Δισπήλιο – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Νέο Ενυδρείο
Πρωινό και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού και το Οικομουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό (προαιρετικά). Θα μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε τη «Σπηλιά του Δράκου». Δίπλα μας η Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας. Περιήγηση στην πόλη με τα αρχοντικά, τις Βυζαντινές εκκλησίες, την πανέμορφη λίμνη και την περιοχή Ντολτσό. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα πρόσφατο απόκτημα της πόλης, το Νέο Ενυδρείο γλυκού νερού και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στο Μαυροχώρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η Ημέρα Μικρή& Μεγάλη Πρέσπα
Πρωινό και αναχώρηση για τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Άγιο Γερμανό, το κεφαλοχώρι της περιοχής γνωστό για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών, και τους Ψαράδες, με αξιόλογη αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Στον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, υπάρχει και η μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπελεκάνων. Μετάβαση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Τέλος, στο χωριό Ψαράδες θα έχουμε χρόνο για γεύμα στα ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η Ημέρα Καστοριά – Νυμφαίο – Κέντρο ενημέρωσης Αρκούδας – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό και ιστορικό Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος), το ομορφότερο χωριό της περιοχής, ένα διατηρητέο οικισμό που η ιστορία του ξεκινά το 1385, στον ορεινό όγκο Βίτσι. Εκεί βρίσκεται και ο «Αρκτούρος», το Ευρωπαϊκό κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας, μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992. Θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης του «Αρκτούρου». Χρόνος για καφέ και αναχώρηση για Αθήνα μέσω Καλαμπάκας.

Γενικές παρατηρήσεις

Ξενοδοχείο : TSAMIS HOTEL 4* Καστοριά

Τιμές

Από 265,00€