Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη

1η Ημέρα Αθήνα – Καλαμάτα 

Ώρα αναχώρησης: 08:00 π.μ.
Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Αρχαία Μεσσήνη, σημαντική πόλη με ιερά οικοδομήματα, οχυρώσεις, ταφικά μνημεία και κατοικίες. Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό. Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό της πολιούχου Υπαπαντής. Ελεύθερος χρόνος. Άφιξη στο ξενοδοχείο της επιλογής σας PHARAE PALACE 4* ή ELYSIAN LUXURY HOTEL 5*. Δείπνο.
2η Ημέρα – Καρδαμύλη – Οίτυλο – Λιμένι – Αρεόπολη – Δίρος 
 Πρωινό και περνώντας από τους οικισμούς Καρδαμύλη, Οίτυλο, Λιμένι φθάνουμε στο Σπήλαιο του Διρού (επίσκεψη με βάρκα προαιρετικά). Επόμενη στάση στην Αρεόπολη, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.ά. Χρόνος για γεύμα. Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στην Καρδαμύλη. Επίσκεψη στο οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων, σήμερα μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
3η Ημέρα Πύλος – Μεθώνη – Φοινικούντα
Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική Πύλο, αμφιθεατρικά χτισμένη προς το λιμάνι, με το νησάκι Σφακτηρία απέναντί της. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο (αν είναι ανοικτό). Στη συνέχεια οδηγούμαστε στη Μεθώνη. Επίσκεψη στο κάστρο της πόλης μέχρι το Μπούρτζι και χρόνος για γεύμα. Μετάβαση στη Φοινικούντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
4η Ημέρα Καλαμάτα – Καρύταινα – Αρκαδιανή – Αθήνα 

Πρωινό και αναχώρηση. Θα επισκεφθούμε το Πάρκο Σιδηροδρόμων και θα συνεχίσουμε για την παραδοσιακή Καρύταινα. Στάση για να δούμε το διατηρητέο οικισμό, το κάστρο και τη γέφυρα του Αλφειού. Έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό Ψάρι Γορτυνίας, με θέα στον Κάμπο της Μεγαλόπολης και το κέντρο γεύσεων σπιτικής μαγειρικής «Αρκαδιανή». Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 245,00€