Γιάννενα – Μέτσοβο – Ζαγοροχώρια

1η Ημέρα Αθήνα – Δωδώνη – Γιάννενα 

Ώρα αναχώρησης: 07:00 π.μ.
Πρωινό & αναχώρηση από Αθήνα. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της νέας Ιόνιας Οδού, φθάνουμε στην ιστορική περιοχή της Ελλάδας, γνωστή κυρίως από το αρχαίο θέατρο και το μαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, τη Δωδώνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI 5* στα Γιάννενα. Δείπνο.
2η Ημέρα Ελληνικό – Μουσείο Παπαγιάννη – Μέτσοβο
Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρου Παπαγιάννη». Έπειτα θα μεταβούμε στο πετρόχτιστο και γραφικό Μέτσοβο. Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, στο αρχοντικ

3η Ημέρα Πάπιγκο – Καλπάκι – Κόνιτσα – Μόνη Μολυβδοσκεπαστής
Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι (Πολεμικό Μουσείο). Συνεχίζουμε για το γραφικό Πάπιγκο, περνάμε από την Αρίστη και θαυμάζουμε το τοπίο του ποταμού Βοϊδομάτη. Το μεσημέρι θα μας βρει στην Κόνιτσα (χρόνος για φαγητό). Επόμενος σταθμός η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο!

4η Ημέρα Κήποι ( Μουσείο Αγάπιου Τόλη ) – Μονοδένδρι – Φαράγγι Βίκου
Πρωινό και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια και τα πέτρινα γεφύρια του Κόκκορη και του Καλόγηρου στους Κήπους. Επίσκεψη στο Μουσείο Αγάπιου Τόλη (εφόσον είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι και το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

5η Ημέρα Σπήλαιο Περάματος – Νησάκι – Κάστρο – Αθήνα 

Πρωινό και επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και τη Λίμνη Παμβώτιδα. Από το μώλο θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το γραφικό νησάκι. Περίπατος και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στα Γιάννενα και προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο, όπου θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, το τζαμί Ασλάν-σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο, τα μαγειρεία, το Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και το νέο (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (αν είναι ανοιχτό). Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Γενικές παρατηρήσεις

Τιμές

Από 389,00€