Βόλος – Πήλιο – Τρενάκι Μουντζούρης

1η Ημέρα Αθήνα – Βόλος – Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο ( Ξενάγηση )

Ώρα αναχώρησης: 07:30 π.μ.
Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση τη γιορτινά στολισμένη πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα στη χώρα μας, το οποίο στεγάζεται στο υπέροχο Νεοκλασικό κτίριο του 1909. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσετε τα Νεοκλασικά κτίρια της πόλης και να δοκιμάσετε το τσίπουρο και τα τοπικά μεζεδάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο Park Hotel 4* στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η Ημέρα Διαδρομή με τον «Μουντζούρη» – Μηλιές – Βυζίτσα
Πρωινό και αναχώρηση για μια αξέχαστη γραφική ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου (καιρού επιτρέποντος) με τον «Μουντζούρη», το παλιό ατμοκίνητο τρενάκι. Ταξίδι απολαυστικό και μεγαλειώδες με την αίσθηση μιας άλλης εποχής, εμπειρία μοναδική πλέον στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στις Μηλιές θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τη δημόσια Βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό Βυζίτσα με τα επιβλητικά αρχοντικά και τη θέα στον Παγασητικό Κόλπο. Όσοι δεν θελήσουν να πάρουν το τρενάκι θα κάνουν την εκδρομή Μηλιές-Βυζίτσα οδικώς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
3η Ημέρα Χάνια – Ζαγορά – Τσαγκαράδα
Πρωινό και αναχώρηση μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής για τα γραφικά Χάνια, όπου λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο. Επόμενος σταθμός μας είναι το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, η Ζαγορά (καιρού επιτρέποντος). Συνεχίζουμε για την Τσαγκαράδα, το «σμαράγδι» του Πηλίου στις βορειοανατολικές πλαγιές του βουνού, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
4η Ημέρα Πορταριά – Μακρυνίτσα – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι Πορταριά, έναν παραδοσιακό οικισμό στη δυτική πλευρά του Πηλίου με τα γραφικά καλντερίμια. Σειρά έχει η Μακρυνίτσα με την πανοραμική θέα, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «μπαλκόνι του Πηλίου». Βόλτα μέχρι την κεντρική πλατεία, με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Πορεία επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ 24/12 & 31/12 ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ DJ *στη θέση της ημιδιατροφής

Τιμές

Από 159,00€