Βυζαντινή Οχρίδα

Image result for ochrid

1η ημέρα , Αθήνα – Λίμνη Οχρίδας: Αναχώρηση στις 6.45 π.μ. από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό της Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω της πόλης Μπίτολα (ή Μοναστήρι), για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Οχρίδα, Θέρετρο Στρούγκα: Πρωινή επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε επίσης τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα βόλτα γνωριμίας στην πόλη της Στρούγκας, δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στην όχθη της λίμνης της Οχρίδας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Οχρίδα, Φαράγγι Ράντικα, Μαύροβο: Μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί σήμερα μπροστά μας, καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω Ντέμπαρ/Δίβρης φθάνουμε στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια. Δείπνο, διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Οχρίδα, Όσιος  Ναούμ: Μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί σήμερα στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Είναι χτισμένο το 10ο αιώνα, όταν όλη αυτή η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την Οχρίδα, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία ή κάνοντας προαιρετικά μια βόλτα με τουριστικό πλοιάριο κατά μήκος των όμορφων ακτών της λίμνης. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Οχρίδα – Μπίτολα/Μοναστήρι – Αθήνα : Πρωινή αναχώρηση για την Μπίτολα (ή Μοναστήρι), μια από τις αρχαιότερες πόλεις της περιοχής, που είχε ιδρυθεί ως Ηράκλεια Λυγκηστίς στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. από το Φίλιππο Β΄ της Μακεδονίας. Λίγος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια μέσω του συνοριακού σταθμού της Νίκης και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Γενικές παρατηρήσεις

Για τις αναχωρήσεις 22/12 και 29/12 κόστος ανά άτομο 345,00 €. • * Το δείπνο στις 24/12 είναι εορταστικό με μουσική, χωρίς επιβάρυνση. • * Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. • * Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμές

Από 245,00 €