Αιθιοπία, Ιστορική Διαδρομή

1η  Ημέρα : Αθήνα – Αντις Αμπεμπα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Νέο Λουλούδι». Χτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μ., είναι μια σχετικά πρόσφατη πόλη. Δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β’ του ζήτησε να χτίσει ένα θερινό παλάτι στους πρόποδες του όρους Εντότο. Σύντομα ο αυτοκρατορικός οικισμός, χάρη στο ήπιο κλίμα της περιοχής, επεκτάθηκε και έγινε τελικά η πρωτεύουσα της χώρας.

2η Ημέρα: Αντις Αμπεμπα (άφιξη) –Λαλιμπέλα (πτήση, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις)
Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια ανταπόκριση με πτήση για Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούςδιαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την κορύφωση των εορτασμών των Χριστουγέννων, με την τελετή των Αιθιοπικών Χριστουγέννων: οι ιερείς, άλλοι έχοντας πάρει θέση στην κορυφή του ναού BeteMariamκαι άλλοι πιο χαμηλά συμβολίζοντας τους ποιμένες που έρχονται να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, αναγγέλλουν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Παραμονής των Αιθιοπικών Χριστουγέννων με τους προσκυνητές και τα μεσάνυχτα θα δούμε την τελετή με τα εκατοντάδες αναμμένα κεριά που αναπαριστούν και τιμούν τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λαλιμπέλα.

3η Ημέρα : Λαλιμπέλα
Σήμερα θα ανακαλύψουμε περισσότερους θησαυρούς της Λαλιμπέλα. Θα ανεβούμε στο βουνό για να δούμε την εκκλησία AshetenMaryam, έναν ημι-μονολιθικό ναό του 13ου αιώνα. Εκπληκτική είναι και η όμορφη σταυροειδής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που επίσης θα δούμε.Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : Λαλιμπέλα – Αξουμ (Πτήση)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρούνταν ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος, κοντά στον παλαιό Ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης (η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν, παρά μόνο σε έναν προσεκτικά επιλεγμένο μοναχό). Επίσης θα επισκεφτούμε τα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά (της βασίλισσας Μακέντα για τους Αιθίοπες), τους τάφους των βασιλιάδων Καλέμπ και Γκεμπρ Μεσκέλ, καθώςκαι τους περίφημους «οβελίσκους», τις μονολιθικές στήλες που στέκονται εκεί για τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Αξουμ – Όρη Σιμιεν
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς προς τα Όρη Σιμιέν, από τα πλέοναπόκοσμα τοπία της υποσαχάριας Αφρικής. Καθοδόν πραγματοποιούμε επαρκείς στάσεις στον ποταμό Τεκέζε και σε viewpointsστο Λαμαλίμο. Άφιξη στα Όρη Σιμιέν, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Όρη Σιμιεν –Γκοντάρ
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό μας την πόλη Γκοντάρ. Καθοδόν ερχόμαστε στο Σανκαμπέρκαι τον μεγάλο καταρράκτη του Τζινμπάρ. Η θέα που απολαμβάνουμε στην κοιλάδα είναι εξαιρετική, ενώ με λίγη τύχη θα παρατηρήσουμε στα υψίπεδα αυτά και είδη της τοπικής πανίδας. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Γκοντάρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μ.. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Γκοντάρ (ξενάγηση) – Mπαχίρ Νταρ
Η κομψή πόλη της Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα   24/04/2019 Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την ξενάγησή μας, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μάλιστα ο ναός με την πιο εντυπωσιακή, όσο και διάσημη, ζωγραφισμένη οροφή. Μετά την περιήγησή μας αναχωρούμε οδικώς για το Μπαχίρ Νταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου, απολαμβάνοντας όμορφη θέα καθοδόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Mπαχίρ Νταρ – Λίμνη Τάνα
Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Το πρωί λοιπόν θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά της Τάνα όπου θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την ημέρα μας είναι φυσικά απολαμβάνοντας το ηλιοαβασίλεμα στα νερά της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Mπαχίρ Νταρ – Αντις Αμπεμπα  (πτήση) – Αβασσα  (βαρκάδα στη λίμνη)– Πτήση Επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και επίσκεψη στην αγορά Μερκάτο. Στη συνέχεια απολαμβάνουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο με φολκλορικούς χορούς από διάφορα εθνοτικά φύλα της Αιθιοπίας και κατόπιν, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η Ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

Γενικές παρατηρήσεις

- Στα Όρη Σίμιεν, είναι πολύ πιθανό το γκρουπ να μοιραστεί σε δύο καταλύματα. - Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

Τιμές

Από 2290,00€